< Tilbake til Gystad Hageby

​​​​​​

Hageby-livet får skuldrene ned

Randi Lersveen karakteriserer seg selv som «en liten boligsnok» – en som stadig følger med på boligannonsene. Men denne gangen trengte hun bare å se ut av vinduet i blokken der familien bodde: Rett foran nesen på dem vokste Gystad Hageby frem. Og til slutt ble fristelsen for stor.

– Vi var nærmeste nabo til byggeprosjektet, så det var naturlig å undersøke dette nærmere, sier Randi. Familien, som hadde byttet ut huset med blokkleilighet for å kunne bygge hytte på fjellet, innså snart at leiligheten ble for trang. Vi savnet løsningen med etasjer og det privatlivet du får i et hus, forteller Randi. Vi ønsket oss med andre ord litt av begge verdener!

– Det som lokket oss med Gystad Hageby, var liten tomt, men stor takterrasse. Når du bor i Norge, må du bare innse at den innsatsen du gjør i en stor hage, rett og slett ikke står i forhold til hvor lite vi får brukt hagen i løpet av året. Det er også topp å ha en lettstelt bolig når man er så heldig å ha egen hytte, sier Randi.

Takterrasse på 45 m2

Full pakke til fast pris

Vi har fått et stort og godt kjøkken, romslig bodplass, tre soverom, to flotte bad og vaskerom med utgang til hagen. Det er også bare 18 minutter å gå til jobben min, og på vei hjem har vi et stort og fint kjøpesenter i nærheten av hagebyen. I nærområdet er det dessuten planlagt en svømmehall med et basseng på 25 m. Valget var dermed ikke veldig vanskelig.

For familien Lersveen var det genialt å kjøpe bolig til fast pris. – Økonomien i dette har vært en opptur for oss, sier Randi. – Vi tegnet kontrakt litt over ett år før flytting, og boligen har hatt en solid prisstigning siden det.

Hjemmeseier til Jessheim

Livskvaliteten er annerledes utenfor hovedstaden, mener Randi. – Samtidig som Gardermoen kun er 10 minutters biltur unna, er det genialt at du ikke må bruke bil når du vil inn til Jessheim sentrum.

I sentrum finner du også et godt utvalg av restauranter og mange hyggelige kafeer når du vil ta lunsjen utenfor jobben. – Jeg vet også at LHL bygger et stort nytt sykehus med mange arbeidsplasser her, noe som helt sikkert vil trekke mange til området. Jeg har en kollega som bor i Oslo, og som nå bare snakker om å flytte til Jessheim, sier Randi.

Jessheim Storsenter ligger en kort spasertur fra Gystad Hageby. 

Alt inkludert – også bedre livskvalitet

– Vi flyttet inn med mange flere fordeler enn det vi kunne forvente. Her følger det med hvitevarer, peisovn og sentralstøvsuger i prisen, og med to bad sliter vi ikke akkurat med tannpuss-kø om morgenen.

Familien Lersveen har fremdeles en tenåring hjemme, og i Gystad Hageby har de fleste naboene også barn. Her kan man skape det hverdagslivet mange foreldre drømmer om: Du står og lager middag på kjøkkenet og ser ut av vinduet mens ungene løper fritt rundt i trygge omgivelser. I området finnes alt av idrettsanlegg – fotballstadion, flerbrukshall og ishall. Familien bor med kort og trygg avstand til barneskoler og barnehager.

– Etter skolen sykler mange til Nordbytjernet et par kilometer unna for å bade. Hele året har vi marka rett utenfor døra. Og med tre katter hjemme og en hundevalp på gang er det slett ikke dumt at vaskerommet har direkte utgang til hagen heller, ler Randi.

Rom for skreddersøm og personlig stil

– Det var viktig for oss at vi kunne påvirke og gjøre endringer når det gjaldt innredning og materialvalg, sier Randi. – Vi kunne endre parkett og fliser, og jeg kunne tegne kjøkkenet selv, sier Randi, som er Art Director i eget reklamebyrå og satte pris på å få muligheten til å påvirke fargevalg og interiør. Vi valgte å overta med hvitmalte flater, slik at vi kunne fargesette huset selv. Du får mer eierskap til et hjem når du har mulighet til personlig påvirkning – og det fikk vi her i Gystad Hageby. 


Alle fordelene ved å bo i hus – ingen av ulempene ved enebolig

– Vi kan kose oss foran peisen etter en skitur om vinteren og spise frokost med utsikt over alt det grønne om sommeren. For oss som familie blir dette et stadig mer lettvint og hyggelig sted å bo.

– Omgivelsene er helt fantastiske. Vi bruker skogen mye hele året: Det er mange fine turstier – her finner vi blåbær og kantareller – og i hele området er det fint å sykle. Og når det gjelder takterrassen, kan jeg bare si at jeg gleder meg til våren!

Vi utfordret Randi til å oppsummere grunnen til at hun valgte å bo i Gystad Hageby i én setning. Svaret lot ikke vente på seg:

– Hageby-livet gjør at skuldrene senker seg!

Fakta

Her er litt informasjon om boligen til Randi og familien:

Boligen
180 m² BRA / 154 m² P-rom
3 soverom
2 flislagte bad + vaskerom
Utvendig og innvendig bod

Loftsstue og stor takterrasse på 45 m²
Gipsvegger og hvitpigmentert parkett
Leveres nøkkelferdig med hvitevarer, peisovn, sentralstøvsuger, gressplen og asfalt

Beliggenhet
Jessheim sentrum: 1,5 km
Oslo: 40 km
Gardermoen: 10 km
Gode kollektivforbindelser til hovedstaden og Gardermoen

Barnevennlig
Skoler og barnehage få minutters gange fra boligene

Prosjektet består av totalt 71 boliger fordelt på 4 salgstrinn. Vi er nå godt i gang med salget i salgstrinn 3. Gystad Hageby har blitt et populært boligområde etter at de første flyttet inn i sommer.

< Tilbake til Gystad Hageby